• en
  • de

Voortgezet Onderwijs

Sportdagen voor het Voortgezet onderwijs op het strand

De scholen zijn weer open en we gaan naar buiten, de frisse buitenlucht in. Kom naar zee en beleef het! Want aan zee is de ruimte! Heerlijk sporten in teamverband. In de buitenlucht is dit extra gezond. Sociaal/emotioneel-welzijn is de basis om goed te kunnen functioneren en presteren. Hoogste tijd voor sport en plezier!
 

Klassenuitje ☀ schooluitjes ideeën

Beleving aan Zee biedt de leerlingen een goed georganiseerd sportief en sociaal programma. Twee voormalig docenten binnen het team van Beleving aan Zee hebben 3 programma's voor de klassenuitjes samengesteld. Het doel van deze programma’s is dat de leerlingen lol en gezelligheid met elkaar kunnen ervaren d.m.v. goed doordachte georganiseerde actieve sociale interactie.

Programma 1 ☀ Wekelijks sportoriëntatieprogramma
Binnen dit programma volgen de leerlingen een lessenreeks van 5 lessen op het strand waarbij zij in contact komen met verschillende uitdagende buitensporten. Tot de mogelijkheden behoren o.a. Powerkiten, Disc Golf, Archery Tag en Beachvolleybal. Dit programma biedt meerdere klassen tegelijk de mogelijkheid om, in gescheiden bubbels, te sporten in de buitenlucht. Er kan ook voor gekozen worden om klassen gesplitst, na elkaar, te laten deelnemen wanneer dit ruimte geeft binnen het reguliere schoolrooster. 

Programma 2 ☀ Expeditie Scheveningen (duur: 3 uur)
Een verbindende ochtend of middag op het strand? De activiteit Expeditie Scheveningen bestaat uit verschillende sportieve en uitdagende proeven. Van een puzzel parcours met vele raadsels tot een adembenemende estafette met diverse obstakels! Ook zijn er proeven met water, het maken van vuur of het bouwen van een reuze katapult. De leerlingen zullen 'bubbel-afhankelijk' (uitleg volgt) na elkaar doorrouleren langs de verschillende proeven. In elke proef zijn verschillende vaardigheden en kwaliteiten van belang. De leerlingen leren elkaar (opnieuw) kennen!  Wie is snel en behendig? Wie heeft een olifantengeheugen? En wie beschikt over ruimtelijk inzicht? Door de veelzijdigheid is dit spel uitermate geschikt om leerlingen weer met elkaar te verbinden en vooral heel erg veel lol met elkaar te beleven!

Programma 3 ☀ Fun Games (duur: 3 uur)
We zetten 3 of meer complete spellen voor jullie klaar, afhankelijk van de totale groepsgrootte (minimaal 30 en maximaal 120 leerlingen). De spellen kunnen naast op het strand, in overleg, ook op of in de buurt van school worden aangeboden. Elk spel wordt begeleid door een instructeur van Beleving aan Zee.  Er kan een keuze worden gemaakt uit de onderstaande activiteiten. Een hoop lol gegarandeerd en door de veelzijdigheid van de verschillende onderdelen is er voor ieder wat wils!


Klassenuitje met Marjet (optie)
Een van de betrokken docenten vanuit Beleving aan Zee is Marjet Dijkstra. Wij willen jullie de mogelijkheid bieden om Marjet erbij te boeken. Indien jullie hiervoor kiezen zal er binnen het programma van Beleving aan Zee een moment worden ingebouwd waarbij zij korte gesprekken met de leerlingen voert en per klas d.m.v. korte oefeningen peilt hoe de leerlingen sociaal-emotioneel ervoor staan. Hoe voelt de leerling zich? Waar liggen de achterstanden? Waar voelen de leerlingen zich mee geholpen? Er wordt een verslag van deze gesprekken aan jullie teruggekoppeld. Marjet is beschikbaar voor 30 euro per uur. 

Goedkope klassenuitjes kosten

Afhankelijk van het gekozen programma en het aantal deelnemende klassen en leerlingen, wordt de prijs bepaald. Mochten jullie bijvoorbeeld interesse hebben om met 30 klassen gedurende bijvoorbeeld 2 weken bij ons langs te komen dan hanteren wij uiteraard een heel andere prijs dan als u met 1 groep een ochtend gebruik maakt van ons programma. 


Klassenactiviteiten uitgelegd
De leerlingen komen op eigen gelegenheid naar het strand waar ze zich verzamelen op de afgesproken plekken. De docenten worden via een coördinator vanuit school vooraf geïnformeerd over de gang van zaken bij aankomst en tijdens de deelname van het programma. De bestaande "bubbels" vormen hierin, in overleg met jullie, de leidraad. Bij elke deelnemende groep blijft gedurende de deelname aan het programma 1 docent vanuit school betrokken. Inhoudelijk nemen de instructeurs van Beleving aan Zee het over. De docenten blijven aanwezig om te kijken of iedereen zich netjes gedraagt - dit kan vanaf de zijlijn of door zich actief met het spel te bemoeien. Ook is dit een mooi moment voor een docent om de leerlingen te observeren. Tegenwoordig zijn bijzondere tijden en wanneer ongewoon gedrag zich bij een leerling tijdens de buitenactiviteiten mocht voordoen, dan kan dit nuttig zijn voor een stukje persoonlijke begeleiding. Na afloop van de activiteiten stappen de leerlingen voldaan en met een brede glimlach op de fiets!

Hulp nodig of vragen?
Bel +31 (0)70 221 0359 of stel uw vraag per e-mail.


Vrijblijvende offerte:

* verplicht veld

Recensies

Marjet Dijkstra

Met onze school 140 kinderen een totaal verzorgde dag gehad bij beleving aan zee. Alles was top geregeld ook zeer leuke enthousiaste instructeurs.
  • Specialist bedrijfsuitjes & zakelijke evenementen
  • Teambuilding & plezier gegarandeerd
  • Scheveningen + meer strandlocaties Zuid-Hollandse kust
  • Grote groepen: 500+ personen
  • Voor alle deelnemers wat wils. Iedereen geniet!

De volgende bedrijven gingen u voor:

Aegon teamsuitje
AFAS bedrijfsuitje
BAM bedrijfsuitje
Heineken bedrijfsuitjes
Campina bedrijfsuitje
Ministerie teamuitje
Politie bedrijfsuitje
Shell teamuitje
Winford bedrijfsuitje
T-mobile teamuitje
Unilever bedrijfsuitje