• nl
 • de

Voortgezet Onderwijs

Het voortgezet onderwijs mag per 1 maart weer open, zij het op gepaste afstand en daardoor met een beperkt aantal leerlingen per ruimte. Een behoorlijke puzzel voor de meeste scholen. Daarnaast mag er door mensen tot 27 jaar weer in teamverband gesport worden in de buitenlucht. Sociaal- emotioneel welzijn is de basis om goed te kunnen functioneren en presteren. Hoogste tijd voor sport en plezier!
 
Wij bieden jullie leerlingen graag een goed georganiseerd sportief en sociaal programma! Twee voormalig docenten binnen het team van Beleving aan zee hebben 3 programma's samengesteld. Het doel van deze programma’s is dat de leerlingen weer lol en gezelligheid met elkaar kunnen ervaren door middel van georganiseerde actieve sociale interactie. 

Programma 1 Wekelijks sportoriëntatieprogramma
Binnen dit programma volgen de leerlingen een lessenreeks van 5 lessen op het strand waarbij zij in contact komen met verschillende uitdagende buitensporten. Tot de mogelijkheden behoren o.a. Powerkiten, Disc Golf, Archery Tag en Beachvolleybal. Dit programma biedt meerdere klassen tegelijk de mogelijkheid om, in gescheiden bubbels, te sporten in de buitenlucht. Er kan ook voor gekozen worden om klassen gesplitst, na elkaar, te laten deelnemen wanneer dit ruimte geeft binnen het reguliere schoolrooster. 

Programma 2 - Expeditie Scheveningen (duur: 3 uur)
Een verbindende ochtend of middag op het strand? De activiteit Expeditie Scheveningen bestaat uit verschillende sportieve en uitdagende proeven. Van een puzzel parcours met vele raadsels tot een adembenemende estafette met diverse obstakels! Ook zijn er proeven met water, het maken van vuur of het bouwen van een reuze katapult. De leerlingen zullen bubbel-afhankelijk na elkaar door rouleren langs de verschillende proeven. In elke proef zijn verschillende vaardigheden en kwaliteiten van belang. De leerlingen leren elkaar (opnieuw) kennen!  Wie is snel en behendig? Wie heeft een olifantengeheugen? En wie beschikt over ruimtelijk inzicht? Door de veelzijdigheid is dit spel uitermate geschikt om leerlingen weer met elkaar te verbinden en vooral heel erg veel lol met elkaar te beleven!

Programma 3 - Fun Games (duur: 3 uur)
We zetten 3 of meer complete spellen voor jullie klaar, afhankelijk van de totale groepsgrootte (minimaal 30 en maximaal 120 leerlingen). De spellen kunnen naast op het strand, in overleg, ook op of in de buurt van school worden aangeboden. Elk spel wordt begeleid door een instructeur van Beleving aan zee.  Er kan een keuze worden gemaakt uit de onderstaande activiteiten. Een hoop lol gegarandeerd en door de veelzijdigheid van de verschillende onderdelen is er voor ieder wat wils!
 • Archery Tag
 • Beachvolleybal
 • Powerkiten
 • Team Games
 • Disc Golf
 • Zandsculpturen XL

Optie
Een van de betrokken docenten vanuit Beleving aan zee is Marjet Dijkstra. Wij willen jullie de mogelijkheid bieden om Marjet erbij te boeken. Indien jullie hiervoor kiezen zal er binnen het programma van Beleving aan zee een moment worden ingebouwd waarbij zij korte gesprekken met de leerlingen voert en per klas d.m.v. korte oefeningen peilt hoe leerlingen er sociaal-emotioneel voor staan. Hoe hebben de leerlingen deze coronatijd ervaren? Hoe voelt de leerling zich? Waar liggen de achterstanden? Waar voelen de leerlingen zich mee geholpen? Er wordt een verslag van deze gesprekken aan jullie teruggekoppeld. Marjet is beschikbaar voor 30 euro per uur. 

Kosten
Afhankelijk van het gekozen programma en het aantal deelnemende klassen en leerlingen, wordt de prijs bepaald. Mochten jullie bijvoorbeeld interesse hebben om met 30 klassen gedurende bijvoorbeeld 2 weken bij ons langs te komen dan hanteren wij uiteraard een heel andere prijs dan als u met 1 groep een ochtend gebruik maakt van ons programma.  
 
Hoe gaat het in zijn werk?
De leerlingen komen op eigen gelegenheid naar het strand waar ze verzamelen op vooraf afgesproken plekken. De docenten worden via een coördinator vanuit school vooraf geïnformeerd over de gang van zaken bij aankomst en tijdens de deelname van het programma. De bestaande "bubbels" vormen hierin, in overleg met jullie, de leidraad. Bij elke deelnemende groep blijft gedurende de deelname aan het programma 1 docent vanuit school betrokken. Inhoudelijk nemen de instructeurs van Beleving aan Zee het over. De docenten blijven aanwezig om te kijken of iedereen zich netjes gedraagt - dit kan vanaf de zijlijn of door zich actief met het spel te bemoeien. Ook is dit een mooi moment voor een docent om de leerlingen te observeren. Het zijn rare tijden en wanneer ongewoon gedrag tijdens deze gelegenheid bij een leerling wordt opgemerkt, kan dit nuttig zijn voor een stuk persoonlijke begeleiding. Na afloop van de activiteiten stappen de leerlingen voldaan en met een brede glimlach op de fiets!
Need help or have questions?
Call +31 (0)70 221 0359 or ask your question by e-mail.


Request a quote:

* required field

Reviews

Marjet Dijkstra

With our school, 140 children had a fully catered day at the seaside experience. Everything was well organized and the instructors were very nice and enthusiastic.
 • Specialist company outings & corporate events
 • Team building & fun guaranteed
 • Scheveningen + more beach locations on the South Holland coast
 • Large groups: 500+ people
 • Something for all participants. Everyone enjoy!

The following companies went before you:

Aegon teamsuitje
AFAS bedrijfsuitje
BAM bedrijfsuitje
Heineken bedrijfsuitjes
Campina bedrijfsuitje
Ministerie teamuitje
Politie bedrijfsuitje
Shell teamuitje
Winford bedrijfsuitje
T-mobile teamuitje
Unilever bedrijfsuitje