Samenwerking met Oude Kerk voor nog meer beleving in Scheveningen!

Om de zoveel tijd lichten wij hier fijne en belangrijke samenwerkingen toe. Deze keer: de Oude Kerk Scheveningen!

Beleving in de Oude Kerk aan Zee

Wie vanaf de Scheveningse boulevard de Keizerstraat inloopt, kan hem niet missen: de Oude Kerk. Sinds dit voorjaar is David van Kruiselbergen als eventmanager betrokken bij de Oude Kerk. Voor Jeroen van der Ende, eigenaar van Beleving aan Zee, een goed moment om samen te gaan werken in de organisatie van evenementen en bedrijfsfeesten.

Die samenwerking ontstond ook aan zee, op de boulevard. “We kwamen elkaar tegen op de boulevard”, vertelt David over de start van de samenwerking. “We kennen elkaar al langer en ik wist dat hij een evenementenbureau heeft. Toen ik hem tegenkwam hebben we gelijk een afspraak ingepland.” De daaropvolgende samenwerking heeft al geleid tot het teambuilding evenement ‘Vis en Spelen’. Een evenement die juist ook in de huidige maatschappij en de geldende maatregelen goed georganiseerd kan worden.

“Het is super leuk dat onze wegen elkaar zo weer kruisen”, vertelt Jeroen. “Je merkt dat de vertrouwensband er al is, dat maakt de samenwerking ook zo makkelijk. Wij zijn met Beleving aan Zee continu aan het kijken naar uitbreidingsmogelijkheden, de Oude Kerk is onder andere een hele mooie locatie voor activiteiten in de winter. Het ideaal plaatje is dat we bedrijfsfeesten samen kunnen verzorgen. Hierbij pakken wij de activiteiten op, zoals een teambuilding beleving op het strand, en David verzorgt ‘s avonds het diner in een mooie setting in de Oude Kerk.”

Evenementen in de Oude Kerk

Een moeilijkere tijd om als eventmanager op een locatie aan de slag te gaan, is er waarschijnlijk niet. De corona maatregelen zorgen ervoor dat veel evenementen niet door kunnen gaan. “Het idee was om hier galadiners en bedrijfsfeesten te organiseren, de kerk is een prachtige en ruime locatie hiervoor.” Bedrijfsfeesten gaan nu allemaal niet door, en ook de eigen opgezette evenementen moet David voorlopig uitstellen.

“De Oude Kerk leent zich qua akoestiek perfect voor live jazzmuziek, we willen de jazz bijvoorbeeld weer terughalen naar de Noordzee met dinershows”, David legt uit dat dit een soort knipoog naar het North Sea Jazz Festival is. “Dit festival kent zijn oorsprong in Den Haag, en is op een gegeven moment naar Rotterdam verhuist.” De eerste dinershow moet in januari 2021 plaatsvinden, mits de maatregelen dit toelaten.

Goede samenwerking

Dit soort initiatieven willen de organisaties ook samen verder gaan uitwerken. Zo denken ze na over toekomstige mogelijkheden zoals een festival komende zomer. “We zitten nu nog in de fase om dat allemaal vorm te gaan geven”, aldus Jeroen. “Het programma hiervoor staat al in de steigers, maar veel kunnen we er nog niet over zeggen. Het wordt in ieder geval een Haags festival met de Oude Kerk als hoofdlocatie.”

Hoewel beide organisaties nu veel activiteiten gedwongen stil moeten zetten, denken ze dus ook na over wat wel kan en wat er in de toekomst allemaal weer kan.

Links / Sitemap / Disclaimer / Algemene voorwaarden / Privacyverklaring