Met volle kracht vooruit!

De jaarwisseling is nabij! We blikken terug op een bijzonder jaar vol obstakels en kijken met frisse moed vooruit naar een nieuw jaar.

2020. Een jaar waarin de wereld even stil stond. Een jaar wat voor velen – en zo ook voor Beleving aan Zee – niet over rozen ging. Maar zoals het vaak gaat met tegenslagen: je leert ervan en krijgt de kans om nog sterker terug te komen. Hoe hebben wij dit jaar beleefd en hoe zien we de toekomst?

Tijd voor reflectie en verbetering

Net als elk jaar waren we blij dat het strandseizoen weer voor de deur stond. Vol goede moed zaten we klaar om weer de gezelligste uitjes van Scheveningen te organiseren. De instructeurs stonden in de startblokken, alle spellen waren weer voorzien van een opknapbeurt en ook de zon was besteld. Helaas, zoals we allemaal weten, liep het vanaf maart iets anders dan we hadden verwacht. Al snel werd duidelijk dat evenementen organiseren er niet meer in zat, vooral niet voor de grotere groepen. Dat was even slikken, maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. De tijd en ruimte die het jaar 2020 ons gaf hebben we gebruikt om na te denken over wat we kunnen verbeteren en om ideeën uit te werken waar we al langer mee liepen.

Nieuwe activiteiten: Wie is de Kwal, Quiz aan Zee en Quiz op Maat

Één van die ideeën was om een nieuw spel te ontwikkelen. Met ons gehele team bedachten we daarom de activiteit ‘Wie is de Kwal?’. Dit spel is afgeleid van het welbekende televisieprogramma ‘Wie is de Mol’, waarbij deelnemers niet de ‘Mol’ maar de ‘Kwal’ moeten zien te ontmaskeren. Deze activiteit is vooral aantrekkelijk vanwege het feit dat er heel wat samenwerking bij gemoeid is en het daarom een perfecte activiteit is voor teambuilding. Daarnaast is de activiteit volledig corona-proof te spelen. Vanwege de verschillende lagen in het spel, geeft het veel stof tot napraten en gezelligheid. Er zijn inmiddels al een paar groepen geweest die het spel hebben uitgeprobeerd, met groot succes! Deze blijft dus in het assortiment. 

In Nederlands ‘nieuwe normaal’ wilden we dit jaar ook graag een spel bedenken wat mensen thuis, tijdens de lockdown konden spelen. We dachten: “we zijn een evenementenbureau, we moeten mensen toch ook thuis wat entertainment kunnen bieden?” En zo werd Quiz aan Zee geboren. We hebben inmiddels al heel wat ervaring met het bedenken en begeleiden van quizzen, dit is namelijk een activiteit die we normaliter ook aanbieden. Aangepast aan de situatie werd onze quiz in een nieuw jasje gestoken: via een livestream op Facebook en YouTube konden mensen online meedoen en zelfs prijzen winnen. Om de strandtenten waar we normaal goed mee samenwerken er ook bij te betrekken, presenteerden we de quizzen elke keer live vanuit een andere strandtent.

Ook wilden we graag de bedrijven bedienen die normaal misschien een teamuitje of bedrijfsuitje op het strand met ons zouden boeken. Daarom besloten we voort te borduren op onze quiz ervaringen en nog een nieuwe quizvariant op de markt te brengen, namelijk ‘Quiz op Maat’. Ook volledig corona-proof en inclusief een optionele bedrijfsgerelateerde vragenronde. Bij de Quiz op Maat zit zelfs de optie om onze presentatoren langs te laten komen op kantoor om vanuit daar de quiz te presenteren. Ideaal als nieuwjaarsborrel, plezier gegarandeerd!

Hoe nu verder?

Ondanks dat er nog veel onzeker is, zien we de toekomst positief. Met nieuwe samenwerkingen en activiteiten en een goede portie optimisme gaan we in 2021 weer gewoon door. Ben je benieuwd naar welke workshops en activiteiten wij aanbieden in 2021? Neem dan even een kijkje op onze website. Hopelijk tot gauw op het strand!

Links / Sitemap / Disclaimer / Algemene voorwaarden / Privacyverklaring